Gólyaavatás

Posted by

A hagyományos gólyadélután pénteken a déli harangszó után (rövidített órák) fél órával kezdődött. A hivatalos megnyitón a köszöntés után megismerhettük a menetrendet. Ezt követően átözönlöttünk a sportcsarnokba, ahol először a kötélhúzás versenyszámban kovácsolódtak össze az előzetesen kialakított 6 csapat.

Nevezetesen:

  • Puszedli
  • Sziporka
  • Csuporka Kisasszony
  • Útónium professzor
  • Mohó Jojó

Következő versenyszámban, teremfociban a két gólyaosztályból(9NY és 9B) és a két kiöregedő gólyaosztályból(9A és 10B) 5fös csapatok mérték össze tudásukat 12 perces körmérkőzéseken.

A mérkőzésekre nagyon készültek a gólyák és hatalmas lendülettel küzdöttek mind egymással, mind az idősebbekkel. Küzdelmes és élvezetes játékot láthattunk, de kevés gólnak tapsolhattunk.

Harmadik erőpróba az akadályverseny volt. Itt a csapatok 6 különböző állomást kerestek fel, ahol ügyességi, erőnléti és kommunikációs kihívások tették próbára a csapatokat úgy, hogy csak a helyszínen ismerhették meg a feladatokat. Ügyesen, kreatívan és élvezettel versenyeztek. Az holtidőkben egy- egy versenyszámban még a felsőbb évesek is beszálltak kedvet kapva a megmérettetésre. Örvendetes volt ahogy a csapatok egymást biztatva, segítve megoldották a helyenként nehéz feladatokat.

A verseny után eredményhirdetéskor örülhettek helyezéseiknek és megérdemelt díjaknak. A gólyatábor akadályverseny győztesének a vándorkupát Szekeres Máté 10B osztályos tanuló szülei ajánlották fel az iskola részére. Köszönet érte.

Végezetül sorra került a hagyományos gólyaeskü, melyet fél lábon és fülfogás mellett kellett megejteniük az előző évfolyam előtt. Zárásként a szervezők uzsonnával megvendégelték a résztvevőket.
Az élvezetes és emlékezetes délutánért köszönet a szervezőknek!