,

Szakmák Éjszakája

Posted by

Április 21-én a Szakmák Éjszakáján ismét megmutathattuk, hogy az iskolánkban megszerezhető szakképesítések mennyi érdekességet rejtenek magukban, valamint azt, hogy milyen színes programokkal találkozhatnak napról napra az ide járó diákok.

Közgazdaság ágaztunk

Szülőket is segítségül hívva kapcsolódtak be az érdeklődő fiatalok egy interaktív játékba, ahol kipróbálhatták, hogy szimulált piaci körülmények között milyen eladási és vételi döntéseket hoznak a minél nagyobb profit elérése érdekében.

Rácsodálkoztak vendégeink arra, ahogy tanulóink milyen jártasan kezelték egy vállalkozás főkönyvi és analitikus könyvelését bemutató integrált könyvelési rendszert.

Örömmel vették SZJA-gyorssegélyünket is, amelynek keretében segítettünk a bevallás kitöltésében.

 

Távközlés ágazatunk

Igazi ínyencségnek számított a számítógép összeszerelése számítógépes program segítségével.

Kicsik és nagyok is élvezték a bemutatott érdekességeket: mikor egy neoncső világított attól, hogy megfogták és felemelték; mikor egy rezgő fémszálon szólt kedvenc zenéjük; mikor láthattuk a fénysugár elhajlását, valamint még sok hasonló lebilincselő kísérletet.

Az XBOX játékok nemcsak a kisebbeknek jelentett szórakozást, még tanáraink és gyermekké váltak egy rövid időre a játék hevében.

Hangos nevetések kísérték azt a pillanatot, amikor látogatóink meglátták a Macintosh gépekkel elkészített vidám képeket önmagukról.

 

Nyelvi előkészítő oktatásunk is bemutatkozott egy szórakoztató és érdekes feladatokkal megtűzdelt angol nyelvi vetélkedő keretében.

 

Városunk és iskolánk mindig is élen járt az új sportok bevezetésében. Először kicsit félve, majd nekibátorodva sokan kipróbálták az új sportágat, a teqballt, melyet erre az estére testnevelőink elhoztak hozzánk.

 

A megfáradt látogatók aulánkban zeneszó mellett frissülhettek fel.

(Izsáki Tünde)