Pályaorientációs nap 2018 – gyárlátogatás

Posted by

Iskolánkban az idei Pályaorientációs napon ismét fogadtuk a megye végzős általános iskolás diákjait, hogy megkönnyítsük számukra a pályaválasztást. Felsőbb éves tanulóinkból 40 fővel pedig az esztergomi Suzuki gyárba látogattunk, hogy megismerjük a korszerű autógyártás technológiáját.

Jelenleg a legkedveltebb SX4 és Vitara típusokat gyártják az esztergomi gyárban. Először videón, majd ténylegesen végig vezettek a teljes gyártási folyamaton bennünket. Nagy tetszéssel csodáltuk a teljesen automatizált alvázszerelést ahol csak a robotok végezték nagy sebességgel az egyhangú munkát.

Emberekkel szinte csak belső szerelési munkáknál és a teszteléseknél találkoztunk. Nagy szakértelemmel magyarázták az egyes technológiai lépéseket vezetőink. Kérdéseinkre adott válaszokból sokat megtudtunk az autógyártás folyamatáról.

Mindenki egy Vitarával jött volna haza legszívesebben.

Emlékezetes és hasznos napot töltöttünk együtt. Köszönjük a Kamara és a Suzuki vezetőinek, hogy lehetővé tették ezt a napot. A szervező és kísérő tanár Nick Ferenc gyakorlati oktatásvezető volt, köszönjük a munkáját.