Szalagavató 2018

Posted by

„Pár évvel ezelőtt, mikor kis gólyaként kezdtük a középiskolát, a mai szalagavatónk még időben elérhetetlen távolságúnak tűnt. Felfoghatatlan, hogy milyen sebesen szálltak az évek, de még megdöbbentőbb ‑ főleg egy-egy régi képet szemlélve ‑ látni, hogy mennyire hirtelen váltunk ifjú felnőttekké.

Életünk egy korszaka lassan lezárul, melynek egyik jelképe ez a mai nap. Ez az apró megálló kifejezi a múltat, és bíztat a jövőre, ahol reméljük, továbbra is támogatásukat élvezve lépkedhetünk. Egy ünnep, melynek varázsában együtt osztozhatunk Önökkel, hiszen életük, boldogságuk a miénkkel összefonódik” ‑ hangzott el a 12. A és a 12. B osztály szalagavatóján Bezzeg Zsófiától és Szép Ákostól ‑ az est házigazdáitól.

November 30-án ünneplőbe öltöztettük a szívünket, hiszen fontos eseménynek lehettünk tanúi, a végzős diákok megkapták az őket illető szalagokat, amely a bizalom jelképe is, hogy az év végén sikeres érettségi vizsgát tesznek majd. Az igazgatónő Széchenyi szavait idézte a diákoknak, hogy megértsék és átérezzék az igazi értékeket, és ők is ezt a színvonalat képviseljék legjobb tudásuk szerint. A 12. A osztályból Mátyás Alexa, a 12. B osztályból Berendi Bence kapta a legjobb, legeredményesebb tanuló címet. A 12. B osztályfőnökeként buzdítottam diákjaimat, hogy büszkén viseljék a kék szalagot, és érezzék át a súlyát, hogy az elkövetkező időszakhoz, megmérettetéshez felelősségteljesen álljanak hozzá.

A diákok az est folyamán kitettek magukért. Megmutatták, hogy milyenek is valójában, és ha akarnak, tudnak nagy dolgokat véghezvinni. Énekes-zenés és táncos produkcióik sikerében a közönség is osztozott, átérezték, hogy a tanulók szívüket-lelküket beletették az előadásba. A végzősök elképzelései, kreatív ötletei az osztályfőnökök – 12. A – Izsáki Tünde és 12. B – Nagy Zsuzsanna irányításával, segítő munkájával váltak valóra.

Kedves végzős diákok!

Kívánom, hogy az elkövetkező időszak legyen számotokra egy egészséges megmérettetés, és az akadályokat a szalagavató színvonalához mérten, képességeiteknek megfelelően sikeresen lépjétek meg, és középiskolai tanulmányaitokat méltóképpen zárjátok.

 

Nagy Zsuzsanna

a 12. B osztályfőnöke