Országos döntőbe került katasztrófavédelmi csapatunk

Posted by

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szervezésében április 11-én rendezték meg az ifjúsági katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjét a nyergesújfalui Hajnal Tamás Sportcentrumban. A helyi szintű versenyen továbbjutott négyfős általános- és középiskolai csapatok versenyeztek egymással a második fordulóban.

A csapatoknak 12 állomáson kellett helytállniuk.  Különböző állomásokon bizonyíthatták a katasztrófavédelem, az elsősegélynyújtás, a tűzvédelem, a vízkárelhárítás, a navigáció és az iparbiztonság témakörökben rendelkezésre álló tudásukat, rátermettségüket. A versenyfeladatok között szerepelt eszközfelismerés, buzgár építése, elsősegélynyújtás, újraélesztés, veszélyhelyzeti csomag összeállítása, valamint tűzoltói tudásukra is szükség volt.

Az első helyezést elért csapatok képviselik megyénket a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által megrendezendő országos döntőn. A középiskolások közül a iskolánk csapata bizonyult a legjobbnak.

A csapat tagjai a 10.A osztály tanulói:

  • Buzás Tamás
  • Szabó Balázs
  • Szabó Bence
  • Vizkelety Gábor

Köszönjük a felkészítést Radics Attila tanár úrnak és az utazásban nyújtott segítséget Ambrus Péter Attila igazgatóhelyettes úrnak!