Diákönkormányzat

Mint minden iskolában, úgy iskolánkban is működik a diákönkormányzat.

Szorgos munkánk egész évben kitart. Széchenyi születésnapjára emlékezve minden évben megkoszorúzzuk az udvaron álló kopjafát. Utána egy kis őszre hangolódva teremdíszítő versenyt szoktunk rendezni. December elején, advent első hetében a Mikulás is ellátogat iskolánkba és az emeleti aulában kisorsolják azokat a diákokat, akik ajándékokat kapnak. Első adventkor még koszorúkészítő versenyt is szoktunk rendezni az osztályok között. A sok szép alkotást a DÖK és a szervezésben segítő tanár szokta értékelni. Diákjaink nagyon kreatívak és minden évben egész szoros a verseny. Oklevelekkel és kis ajándékokkal jutalmazzuk azokat, akik részt vesznek ebben.

Iskolánkban a tavalyi évben elkezdtük egy új hagyományt miszerint azok a diákok gyújtják meg az adventi gyertyákat a koszorúkon, akik akár tanulás, akár sportolói szinten kitűnnek a tömegből. Nem utolsó sorban, decemberben újra meghirdetjük teremdíszítő versenyünk. Évek tapasztalata alapján a diákok ilyenkor a legötletesebbek. A karácsonyi hangulat beköltözik az iskolába is. Talán az első félévben a DÖK feladatköre itt zárul le.

A második félévben két nagyon-nagy feladatunk van: a diáknap megszervezése és a közgyűlés. A diáknap szervezése több hónapot is igénybe tud venni. Diákönkormányzatunk minden tagja nagyon szívesen és aktívan vesz részt ilyenkor. Ami leginkább tetszeni szokott a diákságnak az a főzőverseny, és a foci bajnokság. Főzőversenyünkön zsűrizni is nagyon szeretnek tanáraink, de tavaly az akadályversenyre is összeszedtek egy csapatot. Szoktunk ilyenkor hívni vendég előadókat. Humoristákat vagy az elmúlt évben egyik végzős diák hozta tánc csapatát. Közgyűlésünk nem mindig nyúlik hosszúra, bár itt az iskolában felmerülő ötleteket, problémákat összegyűjtjük az osztályoktól. Igazgatónő mindig végighallgatja és segít ötletelni, hogyan valósíthatnánk meg a diákok kérelmeit.

Diákönkormányzatunk ennyi tevékenységet végez a tanév alatt. Igyekszünk mindig kicsivel jobbat és újabbat alkotni az iskolában.

A diákönkormányzat elnöke: Argai Amarilla, 12/B