Tájékoztatás a 2022/2023 évi ideiglenes felvételi listáról

Posted by

0160 – Nyelvi előkészítő – Pénzügyi és számviteli ügyintéző

0161 – Nyelvi előkészítő – Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus

0162 – Pénzügyi és számviteli ügyintéző

0163 – Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az eredményekből biztos következtetés nem vonható le, hiszen nem ismert, hogy az iskolánkba jelentkező diákok mely más intézményeket, képzéseket, milyen sorrendben jelöltek meg adatlapjukon.

A többszörös jelentkezések miatt a felvehető helyekre a lista 2. felében rangsorolt tanulók is bejuthatnak.

Ezért azt javasoljuk, ne változtassanak eredeti elképzelésükön, azaz azt a képzést tartsák első helyen, melyre a tanuló leginkább be szeretne jutni.

A módosítás során – ha iskolánkat legalább egy képzésre megjelölték – lehetőség van további kódokat, azaz képzési típusokat is megjelölni.

A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt.

Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni!

A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

A módosítás menetéről az általános iskola ad tájékoztatást.

A jelentkezések módosítására 2022.03.21-23-án lesz lehetőség a KIFIR Elektronikus adatlapkitöltő rendszerben

https://kifir2.kir.hu/JellapKitolto 

A magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezők, akik egyénileg nyújtották be a felvételi dokumentumokat, az egyéni jelentkezés módjára vonatkozóan a Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) − a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató felvételizőknek – nyilvánosságra hozott módon végezhetik el.

 

Az indítandó osztálytípusok leírása ITT érhető el.

Ha segítségre, információra van szükségük, vagy probléma merült fel a táblázatokkal kapcsolatban kérjük, forduljanak hozzánk!