Csapatépítő játékok a Monostori Erődben

Posted by

2021. szeptember 16-án délután a 10.A-sok a Monostori Erődben csapatépítő játékokon vettek részt osztályfőnökükkel. Kísérőként helyettes osztályfőnökük, Nagyné Pelsőci Edina tanárnő ment velük, akinek ezúton köszöni az osztály, hogy ismét feláldozta a szabadidejét, ráadásként pedig egy nagy kosár túrós-csoki muffinnal is kedveskedett az osztálynak.

Két, spontán szerveződött csapatban versenyeztek a diákok. Először 4 perc alatt kellett 1-1 teremben régi pénzeket megtalálni., ehhez az időt is maguk mérték. Aztán kaptak egy térképet és a letett bójákat az alapján kellett megérinteni úgy, hogy fogták az előttük levő társsuk vállát. A harmadik feladat a diákok memóriáját tette próbára. Hétköznapi tárgyak voltak elrejtve 4 földalatti teremben. Váltóban 1 percig voltak lent a csapattagok és minél több tárgyat kellett megjegyezni és a felírónak elmondani. A következő feladatnál fémkeresőket kaptak és egy kis ásót a csapatok és párban váltották egymást a tanulók és meg kellett találniuk az elrejtett kincset. Bomba szerencsére nem került elő, viszont az egyik csapat sikeresen megtalálta az elrejtett cukorkás dobozt és igazságosan szétosztoták a tartalmát. Végül egy alapos felkészítés után már csak két rövid airsoft játékra volt idő. Az egyik csapat volt a védő, a másik a támadó. Akit kilőttek, annak ki kellett állnia feltartott kézzel, rá már nem lőhettek. A védőknek fent kellett tartani a vár zászlóját, a támadóknak lehúzni, de a zászló mindkét menetben érintetlen maradt, mert elég hamar kilőtték egymást.

Nagyon korrekt és részletes utasításokat kaptak minden játéknál a tanulók. Az airesoft-os játékvezető pedig nagyon szigorúan be is tartatta mindenkivel a biztonsági előírásokat. Jó hangulat volt, a csapatfőnökök megfelelően irányította a társait, mindkét csoport tagjai ügyesen összedolgoztak és egészséges versenyszellem alakult ki köztük. Az osztály tagjai jól érezték magukat és végig oldott hangulat uralkodott. Köszönjük a lehetőséget a Monostori Erőd dolgozóinak.