,

Színházban volt a 11.A osztály

Posted by

A 11.A osztály október 11-én A képzelt beteg c. Moliére darab mai környezetbe helyezett változatát tekintette meg a győri színház előadásában.  A vígjáték Zakariás Zalán rendezésében az eredeti mondanivalón kívül modern világunkat, az elektronikus eszközöktől való függésünket is bemutatja. A mű színpadi adaptációját irodalom órán a tanulók érettségi tételként feldolgozták és a számonkérése is megtörtént már, hiszen a jövő tanév végén az osztály érettségi témaköreként fog szerepelni. Köszönjük a szervezést az osztályfőnöknek, Romhányiné Szabó Gyöngyi tanárnőnek. Nagyné Pelsőci Edina és Sebestyén Márta tanárnőknek pedig azt, hogy kísérőként részt vettek ezen az iskolán kívüli kulturális programon.

A színdarabról a Kisalföld oldalán is olvashatunk:

https://www.kisalfold.hu/helyi-kultura/2022/09/bemutatjak-a-kepzelt-beteg-vigjatekot-a-gyori-szinhazban-mi-ott-voltunk-a-foproban-xxl-galeria

A színház facebook oldalán pedig rövid interjúk is vannak a főszereplőkkel, illetve a próbákon készült felvételekkel betekinthetünk az előadás egyes jeleneteibe is.