, ,

Tanévnyitó 2020/2021 [FRISSÍTVE!]

Posted by

Iskolánkban a tanítás szeptember 1-jén a tanévnyitóval és a megszokott osztályfőnöki órákkal kezdődik. A 11-13. évfolyam és 9. osztályos nyelvi előkészítősök számára reggel 8 órakor két osztályfőnöki órával, a 9-10. évfolyam számára 10 órakor a közös évnyitóval indul a tanév. A 9-10. évfolyamnak a közös évnyitó után lesz a két osztályfőnöki órája, ezzel is csökkentve az iskolában egyidejűleg jelen lévők számát. A 11, 12 és 13. évfolyam az évnyitó után haza mehet.

Az évnyitón ünneplő öltözetben kell megjelenni (Az ünneplő öltözet fiúknak sötét nadrág (nem fekete farmer!) és fehér ing, iskolai nyakkendő, a lányoknak legalább térdig érő (nem mini!) sötét szoknya és fehér blúz, iskolai sál. A cipő pedig alkalmi legyen, ne pedig edzőcipő.)!

A tanévnyitó az iskola udvarán lesz a szokott módon, de a védőtávolságok megtartásával. Eső esetén a tanulók az osztálytermükben várakozzanak és az osztályfőnök tájékoztatják a diákokat a továbbiakról.

Az egészség megőrzése érdekében csak az egészséges tanulók jöhetnek iskolába és az első napon erről nyilatkozniuk is kell írásban.

(Tehát nem jöhet iskolába az a gyermek, aki

  • Az elmúlt három nap során újonnan kialakult a következő tünet
    • láz vagy hőemelkedés (37,5 °C);
    • fejfájás, rossz közérzet, gyengeség, izomfájdalom;
    • száraz köhögés, nehézlégzés, légszomj, szapora légvétel;
    • torokfájás, szaglás/ízérzés elvesztése,
    • émelygés, hányás, hasmenés
  • Érintkezett az elmúlt 14 napban igazoltan koronavírus fertőzésben szenvedő beteggel
  • Érintkezett az elmúlt 14 nap során olyan személlyel, akit hatósági karanténban különítettek el koronavírus-fertőzés gyanúja miatt
  • Érintkezett az elmúlt 14 napban olyan emberrel, akinek láza, köhögése, légszomja volt).

Az egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítása érdekében kérjük a diákok lehetőség szerint hozzanak saját maszkot maguknak és legyen nálunk fertőtlenítő törlőkendő is. Aki belép az iskolába, annak kézfertőtlenítőt biztosítunk.

A bizonyítványokat is vissza kell hozni az évnyitó napján.

Az első napra úgy készüljenek, hogy még büfé nem lesz, ezért hozzanak magukkal enni- és innivalót.

A nyelvi előkészítős diákok angol tudásának felmérésére is 1-én kerül sor.

Ezen a napon lesz a tankönyvosztás is. Lehet, hogy az iskolai hátizsákba nem fog beleférni minden, ezért gondoskodjanak plusz táskáról is.

Fontos! Hibrid oktatási formát vezetünk be: lesznek jelenléti és online tanítási órák is. Erről az első napon az osztályfőnökök tájékoztatják a tanulókat.