,

Végzősök osztálykirándulása Egerben

Posted by

A 12. évfolyam osztályai idén úgy döntöttek, hogy együtt vágnak bele az utolsó osztálykirándulásba. Két napot töltöttek el Egerben, ahol megtekinették a város nevezetességeit.

Az első napon ellátogattak a csodálatos Egri Érseki Palotába, ahol a túravezetés alatt megismerhették röviden a pincerendszer történetét és szerepét a múltban és a jelenben. A pinve után körbemegcsodálhatták a palotát is, ahol szintén egy idegenvezetőtől hallhattak a hely és az épület történetéről.

Következő programként a két osztály közös erővel “megostromolta” az Egri várat, ahol sajnos sok minden le volt zárva felújítások miatt. Tiszteletüket tették Gárdonyi Géza sírjánál, anely szintén a vár területén, a Fülesbástyán található. A síron ez a három szó olvasható: “Csak a teste”, utalva arra, hogy szelleme alkotásaiban örökké él. Ezen a helyen, kihasználva a hely varázsát, csodás osztályképek is készültek.
A délután és az este további részében szabadprogram volt.

Másnap ellátogattak Szilvásváradra, a Szalajka-völgybe, ahol felmásztak az Istálós-kői-barlanghoz, amely már az  ősember által is lakott volt. Mindkét irányba igénybe vették a diákok a Szilvásváradi Erdei Kisvasútat, bár azért akadt néhány elszánt jelentkező is, akik gyalog tették meg visszafelé az utat. Ők megcsodálhatták a a völgy természeti szépségeit, többek között a legfőbb nevezetességét, a Fátyol-vízesést.

A túra után az évfolyam elindult hazafelé a busszal és már délután 5 óra felé járt, mire Komáromba visszaértek. A tanulányi kirándulásról feledhetetlen élményekkel tért vissza minden résztvevő.