, ,

Karácsonyi műsor – A boldog herceg

Posted by

Az idei karácsonyi műsorban Oscar Wilde A boldog herceg című novelláját állította színpadra a 11.A osztály. A mű 1888-ban jelent meg először angol nyelven és talán a legismertebb története a szerzőnek. A megható mese témája jól illeszkedett a karácsony üzenetéhez.

A mesélő (Kelemen Márton Dániel) által olvasott történetből és a többi szereplő alakításából kiderült, hogy a Boldog Herceg (Földes Roland) valójában egy érző szívű szobor, aki kis barátja, a Fecske (Mann Ádám József) segítségével a nélkülözőknek adta aranyborítását, ragyogó zafírszemeit és a kardja markolatán pirosló hatalmas rubintot is. Így lett a koldusnál is koldusabbá ez a város fölött magasodó csodálatos emlékmű. Kincsei nélkül viszont az emberek szemében már értéktelenné és haszontalanná vált. A mese tanulsága, hogy a Földön a két legértékesebb dolog a szeretet és az önfeláldozás, amelyet a darab végén a meghasadt ólomszív és a halott kismadár jelképezett.

A műsort a TNT együttes Fehér karácsony c. dalával zárta az osztály, amelynek eléneklésébe az iskola tanárai és diákjai is bekapcsolódtak. Végül meglepetésként az iskola minden dolgozójának saját készítésű ajándékkal kedveskedett a 11.A.

Gratulálunk az egész osztálynak és az osztályfőnöküknek, Romhányiné Szabó Gyöngyi tanárnőnek a színvonalas műsorért! Sebestyén Márta tanárnőnek köszönjük a próbák során nyújtott segítségét, Nagy Bencének és Szűr Balázsnak pedig a hangosítást.